REGION

UDRUŽENJA PORUČJU HRVATSKOJ MANEKENKI "Tužite ih, to je bilo silovanje"

Policija još nije zaprimila krivičnu prijavu

(Am. K.)

24.5.2015

Policija nije zaprimila krivičnu prijavu zbog seks snimke, ali su udruženja za ženska prava uputile poziv da se pokrene istraga i najstrože kazne distributeri videa, prenosi 24. sata.hr..

Očekujemo da u slučaju hrvatske manekenke Tine Katanić, čiji video kruži internetom, policija ekspresno odradi posao i pokrene istragu, jer su tu očita dva teška krivična djela - silovanje i objavljivanje videa, kazala je za medije predsjednica Udruženja B.a.B.e. Sanja Sarnavka.

Na snimci koja kruži internetom poznata je hrvatska manekenka s trojicom mladića, potpuno omamljena i očito pod uticajem opijata. 

Sarnavka je kazala   da se policija ne smije sad praviti kako neke stvari ne zna nego treba detaljno obraditi slučaj. Ako se eventualno dogodi suprotno, odnosno da policija ne provede istragu kako bi trebalo, Sarnavka smatra da manekenki ne preostaje ništa drugo nego pokrenuti privatnu tužbu. Za sada to ona još nije učinila, niti je podnijela krivičnu prijavu. Sarnavka već sada djevojci nudi psihološku i pravnu pomoć u udruzi B.a.B.e.

- Zgrožena sam i potpuno osuđujem tu okrutnost. Osim silovanja, to je bilo i javno sramoćenje jer ako djevojci u videu nude drogu i pitaju je za šmrkanje, to znači da im je silovanje bila namjera - kazala je Sarnavka.