NOGOMET

Sarajevo na korak do titule nakon ubjedljive pobjede, siguran trijumf Želje na Grbavici

Odigrano svih osam utakmica 29. kola BHT Premijer lige BiH

Al. Ti.

23.5.2015

Danas je odigrano osam utakmica 29. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je vodeći dvojac došao do novih pobjeda.

Sarajevo je gostujućim trijumfom protiv Viteza došao na korak do dugo čekane titule. Izabranici Dženana Uščuplića su slavili protiv Viteza rezultatom 3:0. Golove za Bordo tim su postigli Krste Velkoski nakon fenomenalno izvedenog slobodnjaka u 26. minuti, a Puzigaća je pogodio za 2:0 iz penala u 68. minuti.

Konačan rezultat je postavio Bekić u finišu susreta. Sarajevo je tokom cijelog susreta dominiralo, propustilo veliki broj prilika, a čak i dva puta igrači Bordo tima su pogađali i okvir gola.

Sarajevo ukoliko u posljednjem kolu na svom terenu slavi protiv Slobode, postat će i prvaci.

Željezničar je na svojoj Grbavici rutinski savladao ekipu Travnika rezultatom 1:0. Iako se to ne bi moglo zaključiti po rezultatu, Željo je sigurnom igrom sasvim mirno priveo utakmicu kraju i zasluženo slavio.

Gol odluke je postigao Bogdanović već u 2. minuti. U posljednjem kolu Željo ide u Zenicu na utakmicu protiv Čelika.

Borac je na svom terenu dočekao ekipu Drine i na kraju preokreta došao do pobjede rezultatom 2:1.

Radnik je na svom terenu dočekao ekipu Čelika, a na kraju je bilo 2:2. Oba gola za Čelik je postigao Dedić u 5. i 57. minuti susreta.

Slavija je u Istočnom Sarajevo dočekala Široki Brijeg i na kraju je utakmica završila miroljubivo, bilo je 1:1. Slavija je povela u 56. minuti, a strijelac je bio Karić. Ipak bod gostima iz Širokog donosi Menalo u 60. minuti.

Sloboda je u sjajnoj utakmici na Tušnju savladala ekipu Mladosti rezultatom 3:2, nakon velikog preokreta.

Strijelci za Slobodu su bili Mehidić i Ahmetović koji je pogodio dva puta.

Zrinjski je na svom terenu savladao ekipu Olimpica rezultatom 2:0, a strijelci su bili Nikolić i Todorović, dok je Zvijezda u Gradačcu bila bolja od Veleža 3:1.

Nakon ovog kola Sarajevo je i dalje u vodstvu sa 63 boda, dok je Željezničar drugi na tabeli sa 62 boda.