NOGOMET

Stuttgart se spasio ispadanja, Bayernu rutinska pobjeda, HSV ide u baraž

Odigrano posljednje kolo Bundeslige

Al. Ti.

23.5.2015

Danas je odigrano posljednje 34. kolo Bundeslige u kojoj se glavna borba vodila za opstanak i to između velikana njemačkog nogometa HSV-a i Stuttgarta za koji nastupa naš Vedad Ibišević.

Naime, ekipa Stuttgarta je na gostovanju u direktno obračunu za opstanak slavio protiv Paderborna 2:1 golovima Didavija i Ginczeka i tako osigurali opstanak u prvenstvu. Potencijalni reprezentativac naše zemlje Mario Vrančić je za Paderborn odigrao cijelu utakmicu.

HSV je na svom terenu bio bolji od ekipe Schalkea za koji nastupa naš Sead Kolašinac. Na kraju je bilo 2:0 za domaći tim, a strijelci su bili Olić i Rajković. Ovom pobjedom HSV je izborio baraž za opstanak u Bundesligi.

Prvak Bayern koji je ranije osigurao titulu lagano slavio na svom terenu protiv Mainza rezultatom 2:0, a strijelci su bili Lewandowski i Schweinsteiger.

Borussia iz Dortmunda je savladala Werder rezultatom 3:2, a strijelci za domaći tim su bili Kagawa, Aubameyang i Mikhtaryan, dok su za Werder pogađali Oztunali i Gebre Selassie.

Frankfurt je savladao Bayer iz Leverkusena rezultatom 2:1, a  Augsburg je na gostovanju savladao Borussiu iz M'Gladbacha rezultatom 3:1.

Hoffenheim, naših Seada Salihovića i Ermina Bičakčića je savladao na svom terenu Herthu rezultatom 2:1. Naši reprezentativci nisu ulazili u igru u ovom susretu.

Koln i Wolfsburg su podijelili bodove u sjajnoj utakmici. Na kraju je bilo 2:2, dok je Hannover u samom finišu pobijedio ekipu Freiburga rezultatom 2:1.

Iz Bundeslige su ispali Paderborn i Freiburg, dok će HSV u razigravanje.