CRNA HRONIKA

SUDAR KOD SREBRENIKA U teškoj nesreći povrijeđeno 10 osoba

Uviđaj trajao više od tri sata

Mi. K.- O. M.

23.5.2015

12:47- U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla jutros je primljeno 10 osoba koje su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi.

U UKC Tuzla rečeno je da su četiri pacijenta smještena na Kliniku za hirurgiju, tri na Kliniku za ortopediju i trautomatologiju, jedan pacijent na Kliniku za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju, a dva pacijenta na Kliniku za anasteziologiju i reanimatologiju.

Pacijenti koji su primljeni na Kliniku za anasteziologiju i reanimatologiju nalaze se na raspiratoru i u teškom su zdravstvenom stanju.

Teško su povrijeđeni i pacijenti koji su smješteni na Kliniku za hirurgiju i Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

U Univerzitetskom kliničkom centru rečeno je da je moguće da se poveća broj pacijenata, jer se još neki nalaze u medicinskoj obradi.

08:54- U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko tri sata na magistralnom putu Tuzla - Orašje u mjestu Duboki Potok, prema prvim informacijama deset osoba je povrijeđeno i njima se ukazuje pomoć na UKC Tuzla.

U nesreći su učestvovala četiri vozila, od čega dva kombija, jedno putničko motorno vozilo Passat i autobus firme "Bundavica" iz Tuzle, koji je saobraćao na relaciji Beč-Tuzla.

Pod nerazjašnjenim okolnostima u blizini skretanja za naselje Bjelave došlo je do sudara ova četiri motorna vozila.

Od jačine sudara autobus se prevrnuo, dok je prednji kraj automobila u potpunosti smrskan. Na mjesto nesreće izašli su srebrenički vatrogasci, koji su pomagali ekipama Hitne pomoći da dođu do povrijeđenih.

nesreca-3

U MUP-u Tuzlanskog kantona još ne raspolažu informacijama o identitetu vozača i povrijeđenih putnika, a prema nezvaničnim informacijama najteže je prošao vozač Passata koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Uviđaj je trajao više od tri sata, a jutros od sedam sati putna komunikacija Tuzla - Orašje je ponovo prohodna.

nesreca-2

Uviđaj su obavili službenici PU Srebrenik, a obaviješten je dežurni katonalni tužilac. Istraga se nastavlja.