BIH

U hotelu "Radon Plaza" prvi put održana škola o EKG-u i srčanim aritmijama

U organizaciji Kardiološko-edukativniog centra

F. N.

22.5.2015

U hotelu "Radon Plaza"počela je dvodnevna škola o EKG-u i srčanim aritmijama, koju je organizirao Kardiološko-edukativni centar. Kako nam je kazala doktorica Lejla Divović-Mustafić, prvi put u našoj zemlji održava se ovakva vrsta edukativnih predavanja.

- Učestvuje više od 50 ljekara, a prije su naši doktori išli u Hrvatsku i Srbiju. Na ovaj način će se pomoći i studentima medicine koji o aritmijama uče iz knjiga, ali nemaju mogućnost s tim doći direktno u kontakt. Predavači su ljekari s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, predsjednik Kardiološko-edukativnog centra Mehmed Kulić, ljekari Azra Durak, Nihad Kukavica, Elnur Tahirović, Amir Omerbašić i Mirsad Đugum - kazala je Divović-Mustafić.

Doktor Đugum je kazao da je riječ o veoma važnoj školi te da je bitno da se nastavi s kontinuiranim radom i edukacijama, kako studenata tako i ljekara, da se što kvalitetnije pomogne pacijentima.

- Ovo je potpuno nova dimenzija i novi značaj u edukacijama ovakvog tipa. Zahvaljujući doktoru Kuliću, koji je okupio mladi tim ljekara, napravljena je ova škola, koja će sigurno pomoći u daljnjem radu i zbrinjavanju pacijenata koji imaju srčane probleme - rekao je Đugum.