CRNA HRONIKA

DOBOJ U Grapskoj ponovo saobraćajna nesreća

Uprkos apelu da se odobri izgradnja trotoara

N.L.

22.5.2015

U naselju Grapska, kod Doboja, u neposrednoj blizini osnovne škole, danas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Iako su mještani povratničkog naselja Grapska, kod Doboja, insistirali na izgradnji trotoara, budući da kroz njihovo selo prolazi magistralni put Doboj-Modriča i nesreće su sve češće, a još uvijek se niko nije odazvao njihovom apelu.

Na sreću, danas niko od djece nije povrijeđen, ali su mještani sve više uplašeni za vlastitu i sigurnost svoje djece koja pješače u školu.

- Šaljemo zahtjeve, molbe, apelujemo u medijima, dobijamo obećanja, ali se tome niko ne odaziva, dok je bezbjednost naše djece uveliko ugrožena - rekao je jedan od mještana Grapske.

grapska-sudar-1

Podsjećanja radi, Grapska je dobila materijal za izgradnju trotoara, ali se još uvijek nisu stekli finansijski uslovi za izgradnju, zbog čega je nedavno upućen apel nadležnim institucijama za rješavanje tog problema.

Mještani komentarišu kako je vlast više zauzeta oko skidanja zastave Republike Bosne i Hercegovine sa šehidskog turbeta, nego sa pitanjem sigurnosti maloljetne djece koja školu pohađaju pješačeći neobezbjeđenim ulicama.