REGION

Šešelj se mora vratiti u Hag do 26. maja

Potpredsjednik SRS Milorad Mirčić otkrio

Redakcija

22.5.2015

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić rekao je danas da je Žalbeno vijeće Haškog tribunala donijelo odluku po kojoj lider radikala Vojislav Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja, prenose srbijanski mediji.

- Žalbeno vijeće Haškog tribunala izdalo je nalog da Vojislav Šešelj do 26. maja bude vraćen u pritvorsku jedinicu - rekao je Mirčić.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da još nije dobio pismeni nalog da se vrati u pritvor Haškog tribunala do 26. maja i ponovio da se dobrovoljno neće predati, niti će bježati.

- Šta će dalje biti i kako će se odvijati situacija, to ne znam, to morete da pitate premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića - rekao je Šešelj povodom informacije da je Haški tribunal Vladi Srbije naložio da ga do 26. maja vrati u pritvor.

On je podsjetio da Zakon propisuje da se mora pokrenuti sudski postupak pred domaćim sudovima koji traje 14 dana, da bi se odlučilo o njegovom izručenju, prenijeli su beogradski mediji.

Sudsko vijeće Haškog tribunala donijelo je 6. novembra 2014. godine odluku da Vojislav Šešelj, poslije 11 i po godina pritvora, zbog teškog zdravstvenog stanja, bude pušten na privremenu slobodu.