CRNA HRONIKA

MAJKA ŽRTVE Odahnuli smo, jer je pedofil iza rešetaka

Odlukom Općinskog suda zlostavljač Edin Šebo ponovo u pritvoru

Dž. BULBUL - A. ALJIMI

23.5.2015

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Edinu Šebi (24), jer je prijetio 8-godišnjem dječaku, kojeg je u februaru ove godine seksualno napastvovao u sarajevskom naselju Buča Potok, te njegovoj porodici.

screenshot-1

Foto: Avaz (Naselje Buča Potok u kojem živi pedofil)

Kako su nam kazali iz ovog suda, pritvor mu je određen zbog bojazni da će utjecati na svjedoke i zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Velika trauma

Kontakirali smo jučer i Kantonalni sud u Sarajevu, koji je trebao odlučiti o žalbi Tužilaštva Kantona Sarajevo na rješenje o puštanju Šebe na slobodu. No, odluka jučer nije donesena.

edin-sebo-1

Foto: Avaz (Edin Šebo: Prijetio porodici žrtve)

Nakon što je Šebo ponovo vraćen u pritvor, porodica zlostavljanog dječaka nije mogla a da ne reagira na ovu odluku. Majka osmogodišnjaka tvrdi da njihova porodica sada osjeća koliko-toliko olakšanje.

- Odahnuli smo kada smo čuli da je ponovo iza rešetaka. Drago mi je što je pravosuđe ispravilo veliku grešku koju je napravilo, čime je izazvana ogromna trauma za moju porodicu. Mi nećemo uzimati pravdu u svoje ruke kao porodica tog monstruma, neka Tužilaštvo radi svoj posao - kazala nam je majka zlostavljanog dječaka.

Nove neprijatnosti

Žrtvina porodica i jučer je, inače, doživjela neprijatnost kada su im članovi Šebine porodice pozvali policiju.

- Oni su nam jučer pozvali policiju, kojoj su prijavili da smo ih mi, tobože, vrijeđali. Pa mi čak nismo ni bili kod kuće. Kada smo došli, policija nas je čekala pred vratima. Naravno, ljudi su bili iznenađeni, kako ćemo ih vrijeđati, a nismo bili prisutni. Dječak se uznemiri kada vidi policiju, dosta toga je proživio pa je to i za očekivati. Zašto nas ne ostave na miru? Sve ovo rade zato što znaju da moj sinčić uskoro treba svjedočiti, a od njegovog iskaza dosta toga zavisi. Žele da nas zastraše i da nas spriječe da govorimo o gnusnom djelu koje je njihov sin napravio. To im neće uspjeti, mi ćemo se izboriti za pravdu za naše dijete - pojasnila je očajna majka.