NOGOMET

Kenan Pirić nije primio pogodak 527. minuta

Sloboda dočekuje Mladost iz Velike Obarske

E. M.

22.5.2015

Tuzlanska Sloboda je u silovitom zamahu, jer punih sedam prvenstvenih kola, tim trenera Husrefa Musemića ne zna za poraz. U tom stilu Tuzlaci žele da i nastave sutra na svom Tušnju, kada će se za ovo prvenstvo oprostiti od domaće publike. U goste im stiže davljenik, Mladost iz Velike Obarske, a struka će moći računati na sve raspoložive snage.

Inače, golman Slobode i mladi reprezentativac kenan Pirić pogodak nije primio punih 527. minuta, što mu je i lični rekord, a posljednji put je loptu iz vlastite mreže vadio na Grbavici, kada je Sloboda remizirala protiv Želje.

- Zadovoljan sam igrama cijele naše ekipe. Odbrane su sastavni dio igre,ali se previše ne zamaram rekordima. Bitno je da ekipa igra kako treba i da ostvarujemo pozitivne rezultate. Želja nam je da i sutra na Tušnju savladamo Mladost i da popravimo bodovni saldo. Oni su pretposljednji na tabeli i sigurno će na Tušnju tražiti bodove spasa. Na nama je da u meč užemo ozbiljno bez opuštanja i da uspješno privedemo sezonu kraju. Cilj nam je da ostanemo neporaženi i ne primimo pogodak. Pretpostavljam da će igrati u zatvorenoj varijanti,ali bez obzira na sve mi imamo kvalitetne igrače da probijemo svaki bunker - rekao je Pirić.

Stručni štab će na ovoj utakmici moći računati na sve raspoložive snage, a to znači da nema suspendovanih igrača s kartonima, kao i povrijeđenih prvotimaca. Mladost se bez obzira na trenutnu poziciju na tabeli izuzetno cijeni i respektuje.

- Mladost je tim koji je ovog proljeća osvojio 16 bodova i riječ je o veoma dobroj ekipi. Dva puta smo ih pratili, doveli su 10 novih igrača među kojima bih izdvojio napadača Komarčevića koji odlično igra. Jako su dobra ekipa i očekujem da će na Tušanj doći u jednoj zatvorenoj varijanti sa namjerom da osvoje bod. Mi smo kompletni i želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Želimo se od tuzlanske publike oprostiti pobjedom – rekao je Amir Spahić, prvi asistent trenera Husrefa Musemića.

Inače, i za ovu utakmicu ulaz za sve posjetioce je slobodan.