SPORT

Čekat ćemo svoju priliku

Povratnik među rukometnu elitu i završnici Kupa

E.M

22.5.2015

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva Adler , idalje s ponosom slave i raduju se povratku u Premijer ligu. Pune četiri sezone ekipa iz Tuzle vodila je ogromnu borbu za ulazak , odnosno povratak u Premije rligu , koja je svih ovih godina bila jedini i primarni cilj. Nakon velike borbe na utakmici s Neretvom iz Jablanice , izvojevena je pobjeda od 21:20 i put u Premijer ligu.

- Bilo je zaista teško.Očekivali smo uostalom takvu utakmicu. Neretva je bila vrlo kvalitetan i težak protivnik. Međutim , na kraju smo usjeli u namjeri i zaiosta smo svo u klubu ponosni.Svih ovih godina smo prošli sve i svašta i sada ovaj ulazak slavimo kao veliku nagradu. – rekao je trener tuzlanskih rukometašica, Zvjezdan Tomić.

Jedinstvo Adler je još kao član Federalne lige uspjelo ostvariti izvanredan rezultat, koji dosada nije zabilježen u ženskom rukometu.A, to je plasman u završnicu nacionalnog Kupa koji je izboren kao ekipa koja se borila u nižem rangu takmičenja.

-    Za vikend nas očekuje polufinale protiv Mire iz Priejdora, ekipa koja brani titulu u Kupu. Odmah da kažem da naš tim će igrati potpuno rasterećeno, jer smo ostvarili primarni cilj. Međutim, ako se bilo kakva prilika za pozitivan rezultat , pokušat ćemo je iskoristiti. Mi smo ulaskom u Premije rligi već napravili veliku stvar – rekao je trener Tomić.

Nakon što se okonča fajnl for u Grudama , za rukometašice iz Tuzle uslijedit će zasluženi odmor, kao i za stručni štab. Poslije toga, kenuit će se u sastavljanje ekipe , koja će svoju priliku tražiti i u najvišem rangu ženskog rukometa.