NOGOMET

ČELIK 8. juna rasprava o novom Statutu

Zakazana sjednica Skupštine

V. B.

22.5.2015

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Nogometnog kluba Čelik Nihad Pašalić zakazao je za 8. juni u 18 sati sjednicu Skupštine kluba, na kojoj će se raspravljati o novom Statutu.

Na inicijativu Neformalne grupe građana "Za Čelik", koja je predložila izmjene Statuta, Radna grupa Skupštine prečistila je i prihvatila novi Statut, ali koji delegatima Skupštine, kako to nalažu aktuelni klupski propisi, neće predložiti Upravni odbor kluba.

- Nismo ni raspravljali o Statutu, jer je ta neformalna grupa uvijek išla prema Skupštini. Nismo učestvovali u izradi Statuta, pa ga ne možemo predložiti kao svoj. Ali, NGG "Za Čelik" u Skupštini kluba ima svog predstavnika Vladana Popovića i on, sa 2/3 delegata, može Skupštini predložiti izmjene Statuta. Mi se ne trebamo ni izjašnajvati - smatra predsjednik UO kluba Senad Sarajlić, koji ističe kako neće "aplaudirati" Statutu.

- Za mene je to utopija. Jesam za Statut, ali da članstvo u Skupštini bude 2.000, a ne 40 KM - ističe Sarajlić.

Klub je, kaže, trenutno angažiran na iznalaženju novca za ispunjenje obaveza za dobivanje licence za narednu sezonu za Premijer ligu BiH, za što im treba još 100.000 KM.  

- Riješili smo obaveze prema zaposlenim u Radnoj zajednici, a bit će i prema bivšim igračima kojima dugujemo - najavljuje Sarajlić.

Čelik duguje Avdiji Vršajeviću, Slobodanu Lakičeviću, Jasminu Mešanoviću i Stipi Baraću.