BIH

Ministar Gadžo: Idem u nemilosrdnu borbu protiv organizovanog kriminala

U Tuzli obilježen Dan policije

Autor:A. B.

22.5.2015

Povodom Dana policije danas je u znak sjećanja na poginule pripadnike policije u proteklom ratu položeno cvijeće ispred zgrade Ministarstva unutrašjnih poslova Tuzlanskog kantona.

- Čestitam Dan policije svim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova i svim građanima Tuzlanskog kantona. Stvorit će se vrlo brzo uslovi da službenici MUP-a TK mogu svoj posao raditi neovisno i profesionalno bez straha i politIčkih pritisaka. Mi nastavljamo trend borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i nepotizma u vlastitim redovima, istakao je Alen Gadžo, ministar unutrašnjih poslova TK.

Ministar Gadžo je dodao da će u okviru svoje nadležnosti ići u nemilosrdnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije te je pozvao sve nadležne agencije da sprovode zakone u FBiH, te da čine isto.

Osim pripadnika MUP-a TK, cvijeće su položili i predstavnici Vlade TK, Skupštine TK, porodice žrtava, pripadnici Udruženja demobilisanih policajca „4. april“ Tuzla, kao i UG „Manevarac“ Tuzla, te članovi Gradskog odbora SBB Tuzla.