NOGOMET

Uščuplić: Sve držimo u svojim rukama, sutra moramo pobijediti

Održana konferencija za novinare u prostorijama FK Sarajevo

A. TIRO

22.5.2015

Povodom sutrašnje utakmice 29. kola BHT Premijer lige BiH vodeća ekipa Sarajeva gostuje u Vitezu kod istoimene ekipe u potrazi za pobjedom koja će ih dovesti na korak od željene titule koju igrači, ali i navijači priželjkuju još od 2007. godine, danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencije za novinare.

Prisutnima su se obratili trener Sarajeva Dženan Uščuplić i prvotimac Samir Radovac.

Trener Bordo tima je na početku odmah kazao kako je izuzetno bitno za ekipu povratak igrača koji su bili sa reprezentacijom.

"Mislim da je izuzetno dobra stvar za cijelu ekipu povratak ovih igrača. Tako ćemo i pojačati konkurenciju u timu pred vrlo bitnu utakmicu u Vitezu. Mi smo se maksimalno spremili za sutrašnju meč. Doslovno sve držimo u svojim rukama. Sutra moramo ići na pobjedu", rekao je Uščuplić.

Također, strateg Bordo tima je naglasio kako respektuje tim Viteza i da mu je drago čuti kako su i vitežani u svoj tim ubacili nekoliko juniora pred sutrašnji meč sa Sarajevom.

"Izuzetno respektujem tim Viteza, ali mi moramo jednostavno da pobijedimo. U ovoj situaciji jer smo cijelu sezonu težili ka tituli i sve ćemo učiniti bi na kraju bili prvaci", kazao je Uščuplić i dodao kako će sutra presuditi mirna glava i taktičke zamisli.

Prvotimac Sarajeva Samir Radovac, koji je propustio gradski derbi protiv Željezničara je istakao kako respektuje ekipu Viteza, ali da Bordo tim sutra ide na pobjedu.

"Dugo čekamo na titulu. Sutra ukoliko bi pobijedili, bili bi na korak do našeg cilja. Svakako će ove dvije posljednje utakmice biti najteže u prvenstvu, ali mi jednostavno idemo na pobjedu i tri boda", rekao je Radovac.

Radovac je također istakao da očekuje veliku podršku sa tribina na sutrašnjoj utakmici u Vitez od navijača Sarajeva.

"Oni su nam veliki vjetar u leđa. Daju nam snagu i nadam se da ćemo zajedno slaviti sutra pobjedu. Kako je sezona počela, svi u timu smo razmišljali samo o tituli i sada se nalazimo vrlo blizu tom cilju", rekao je Radovac, i dodao da bi eventualna titula mnogo značila njemu, jer je ponikao u FK Sarajevo.

"Puno bi mi značila titula, ne samo meni, već i mojoj porodici i prijateljima. Ja sam dijete ovog kluba. Živim za titulu", rekao je Radovac.