CRNA HRONIKA

ŠOKANTNO Optuženi za ubistvo pokušao se zaklati u KPZ-u Sarajevo

Nastavljeno suđenje Daliboru Sulejmanoviću za ubistvo Harisa Selmana

Am. K.

22.5.2015

Saslušanjem vještaka Gordane Radović-Rajević danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Daliboru Sulejmanoviću (31), optuženom da je 24. jula prošle godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana (23).

Prije svjedočenja Radović - Rajević, predsjedavajuća Sudskog vijeća Jasmina Begić, pitala je optuženog da li je sposoban pratiti suđenje, jer je Sud obaviješten da je optuženi u KPZ-u Sarajevo pokušao izvršiti samopovrijeđivanje.

On je rekao da jeste, a vrat mu je bio obmotan zavojem.

Kako "Avazov" portal saznaje Sulejmanović se prošli petak pokušao zaklati u KPZ-u Sarajevo.

Tokom svjedočenja vještakinja Radović-Rajević kazala je da je kod Tarzana, Ramba, Zahida i Dalibora Sulejmanovića, vještačila prisustvo barutnih čestica na rukama.

Vještačenje je obavljeno i kod Ajše Seferović, Sandale Seidinović, te ubijenog Harisa Selmana.

Kod Tarzana je pronađeno 11 barutnih čestica, kod Ramba 42, kod Zahida 51, a kod optuženog Dalibora 9 čestica.

sudjenje-sulejmanovic

Advokat Omar Mehmedbašić i Daliboru Sulejmanović na jednom od ranijih ročišta

Kod Ajše na rukama je pronađena 21, a kod Sandale 31, dok kod ubijenog Harisa Selmana nije utvrđeno prisustvo barutnih čestica.

Vještak je pojasnio da su svi kod kojih je vještačeno prisustvo barutnih čestica, morali biti u kontaktu sa oružjem ili sa osobom koja je pucala ili pak biti u prostoru gdje je pucano.

Na pitanja advokata Omara Mehmedbašića, koji zastupa optuženog, da li to znači da se ne može isključiti da je bilo ko od ovih kod kojih je vještačeno prisustvo barutnih čestica bio u kontaktu sa oružjem, vještak je kazala da ne može isključiiti.

Naredno ročište zakazano je za 3. juni ove godine.

Podsjećamo, tijelo Selmana 24. jula u 6.30 sati pronašao je građanin, koji je o svemu obavijestio policiju. Rasvjetljavajući svirepo ubistvo, policajci su priveli više osoba, od kojih su dobili korisna saznanja o ubici. Sulejmanović je ubrzo uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Tokom kriminalističke obrade Sulejmanović je u potpunosti priznao ubistvo, a pronađeno je i oružje kojim je počinjen zločin, a koje je bilp sakriveno u jednom devastiranom objektu na Hrasničkoj cesti, sarajevska općina Ilidža.

Policajci su tada pronašli dvije automatske puške, okvir i osam metaka.