BIH

Druga manifestacija „Dani ratnih vojnih invalida“ općine Cazin

Druženje i sportske igre

S. J.

22.5.2015

U nedjelju 24.maja u cazinskoj MZ Skokovi održat će se druga po redu manifestacija „Dani ratnih vojnih invalida“ općine Cazin. Organizatori ove manifestacije su OO RVI Cazin i Mjesni ogranak RVI Skokovi, a njen prvenstveni cilj je druženje ratnih vojnih invalida, koje će biti obogaćeno i sportskim takmičenjem.

- Pored druženja, opredjelili smo se i za šest sportskih disciplina, a to su mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis, bacanje kugle, potezanje konopca i šah. Ove invalidske igre mi smo zamislili kao igre, na kojima mogu učestvovati samo ratni vojni invalidi općine Cazin. U nedjelju u 9,30 sati položićemo cvijeće i proučiti Fatihu na Šehidskom spomen obilježju u Cazinu, dok je otvaranje manifestacije u 10 sati ispred OŠ Skokovi. Svaka općinska organizacija RVI ima svoj dan, pa smo i mi prošle godine odlučili, da i RVI Cazin ima svoj dan – rekao je Sead Hodžić, predsjednik OO RVI Cazin.

Organizator poziva sve ratne vojne invalide općine Cazin, da dođu u nedjelju na Skokove i budu dio druge po redu manifestacije „Dani ratnih vojnih invalida“. Po svom izboru mogu učestvovati u sportskom takmičenju ili samo u druženju, jer prvenstveni cilj ove manifestacije i jeste druženje ratnih vojnih invalida općine Cazin.