BIH

Maturantska večer u tuzlanskoj Gimnaziji "Meša Selimović"

Smjenjuju se maturantske večeri

M. Ahmedić

21.5.2015

Proteklih dana smjenjuju se maturske večeri srednjoškolaca, tako je večeras bilo i u tuzlanskoj Gimnaziji "Meša Selimović", koja je, u prisustvu velikog broja roditelja i prijatelja, ispratila jedanaest odjeljenja od zgrade Gimnazije do Hotela „Tuzla“, gdje će proslaviti svoje „matursko veče“.

Nevzeta Karač, profesorica matematike i razrednica informatičkog odjeljenja IV-i, kaže da je jako sretna, jer je prvi put bila razrednica, te joj je čast da isprati svoje maturante.

- Jako sam sretna i uzbuđena, jer prvi put kao razrednica pratim svoje odjeljenje. Ovo su divna i pamtena djeca. Ispraćamo jezičko, matematičko, informatičko, sportsko i osam odjeljenja opće Gimnazije „Meša Selimović“. Budućim generacijama poručujem da upišu ovu Gimnaziju, jer je, zaista, ovo škola znanja, zbog kojeg se sigurno neće pokajati - istaknula je Karač.

Među maturantima su i Maida Smajilović i Emir Jahić, koji su uspješno okončali svoje srednje obrazovanje, te planiraju nastaviti svoje školovanje na Elektrotehničkom i Saobraćajnom fakultetu.

- Stekla sam dosta znanja u ovoj školi. Večeras ću sa svojim školskim prijateljima to proslaviti, čime ćemo i krunisati četiri godine svoga školovanja. Planiram upisati Elektrotehniki fakultet i dalje stjecati znanja, jer bez znanja nema ni uspjeha - odlučna je Smajilović.

Maturanti Gimnazije „Meša Selimović“ su se smjestili u retoranu Hotela „Tuzla“, gdje će do kasno u noć proslaviti svoje „matursko veče“, odnosno završeno četverogodišnje srednje obrazovanje.