NOGOMET

BS Bosnia Teplice pobijedila reprezentaciju Čeških juniora sa 5:1

Superliga Češke u nogometu na pijesku - 2. kolo

Autor:A. S.

21.5.2015

Ekipa BS Bosnia Online EU Teplice je nastupila jučer u Pragu povodom 2. kola elitne superlige Češke nogometa na pjesku.

Naši Bosanci su savladali reprezentaciju Češke republike juniora do 26 godina sa 5:1.

Ekipa Bosnia Teplice je započela utakmicu veoma ubjedljivo pred svojim fanovima i nakon 1. trećine (0:0) Bosna je nastupila u najačem sastavu i prvi pogodak je postignut u 19. minuti, a strijelac perfektnog gola bio je Lukaš Krok, najbolji strijelac ekipe.

Nakon vodstva 1:0 u 20. minuti iz kornera šutirao je igrač Bosne Barak, a nakon udarca je dodirnuo loptu igrač reprezentacije Češke juniora Špulka i Bosnia je postigla vodstvo 2:0.

Druga trećina je završena sa 2:0 i teplička Bosna nije htjela dozvoliti drama da se dogodi i pojačala je s napadanjem protivnika.

Minut nakon početka treće trećine utakmice, Bosnia je postigla pogodak kada je korner izvodio igrač Martin Choutka i nakon preciznog pogodka u igrača reprezentacije Češke Klímu, lopta se odbila u gol Češke za 3:0.

U 28. minuti je golman čeških juniora odigrao rukom van prostora i sudija je pokazao na penal koji je uspješno realizirao napadač Bosne Lukaš Krok (4:0).

Minutu nakon toga (29. minuta) igrač Bosne Barak faulirao je igrača Pruša, nakon čega je sudija ponovo svira penal, ovoga puta za Češku, koji je u gol pretvorio Barak za 4:1.

BS Bosnia Online EU Teplice, ipak, nisu dozvolile nikakvu dramu i brzo su poslale odgovor, jer je već nakon minute na semaforu pisalo 5:1, a strijelac gola je novi napadač Petr Strouhal, koji je na premijeru u dresu Bosne pokazao da je velika zvijezda.

Nakon nova tri boda ekipa Bosne trenutno je na trećem mjestu.

Sljedeća utakmica trećeg kola Superlige na rasporedu je u ponedjeljak, 25. maja od 18 sati.

- Zadovoljan sam rezultatom. Vidljivo je da smo napravili pravi iskorak ka tituli. Ovim putem se zahvaljujem svim našim fanovima na podršci koja nam zaista mnogo znači - izjavio je predsjednik kluba SK Bosnia Online EU Adnan Beganović, koji želi titulu.

Sastav BS BOSNIA ONLINE EU TEPLICE : 1 M. Špicar, 4 S. Barák, 5 J. Voráček, 6 P. Pokoš, 7 P. Strouhal, 8 D. Egrt, 9 L. Krok, 10 M. Choutka, 17 J. Baran, 26 F. Kuncl. Glavni trener: Martin Boček. Trener: Adnan Beganović.

Pogledajte video: