LIFESTYLE

ZAMALO DA JE UBIJE KAP VODE IZ ČESME Nije spavala sedam dana da bi preživjela!

Ovo je pravo mučenje

N. K.

21.5.2015

Mlada studentica Jessica Greaney (18) mogla je da ostane slijepa i da eventualno umre zbog parazita iz vode koji joj je napao oko. Naime, studentica prve godine engleskog na Univerzitetu u Notingemu, morala je da izdrži budna sedam dana da se parazit ne bi ugnijezdio u njenom desnom oku.

Sve je počelo kada se djevojka ujutro spremala, zatim je stavila na lavabo sočiva da ih stavi kad se umije i pustila je vodu iz česme. Kap vode je prsnula na sočivo, ali ga je ipak stavila u oko. Uskoro joj je otekao kapak pa je otišla je kod doktora koji je pomislio da je u pitanju čmičak.

Međutim, bol je postala neizdrživa, pa su je primili u bolnicu, a ispostavilo se da joj je oko napala bakterija Acanthamoeba Keratitis. Ona se zaglavila između sočiva i oka, pa je počela da progriza put kroz njeno oko. Jessicu su držali budnom sedam dana, a na svakih deset minuta ukapavali su joj u oči po kap specijalnih kapi, pa nije ni imala šanse da spava, piše Daily Mail.

Četvrtog dana bila je pod strahovitim stresom i plakala je svaki čas. Da nije odmah otišla na liječenje, parazit bi izazvao potpuno sljepilo, a na kraju i ubio pošto bi stigao u kičmenu moždinu i navalio na nju.