CRNA HRONIKA

SARAJEVO Optužen razbojnik koji je maloljetnicima otimao mobitele po haustorima

Kantonalni sud potvrdio optužnicu

Am. K.

20.5.2015

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je, a Kantonalni sud potvrdio optužnicu protiv Almedina Bostandžije (19), a koji se tereti za razbojništvo nad dvojicom maloljetnika u februaru ove godine, saznaje “Avazov” portal.

Prema tački 1. optužnice Bostandžija je 5. februara ove godine oko 16.50 sati u haostoru stambene zgrade u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića na broju 3., prišao s leđa maloljetnom H.D. koji je zvonio na interfon. Sačekao je da se ulazna vrata zgrade otvore, ušao za njim, te na vrhu stepenica izvukao nož i prijeteći od njega zahtjevao da mu preda mobitel. Maloljetnik bojeći se za svoj život Bostandžiji je dao mobitel.

I pod tačkom 2. Bostandžija se tereti za za razbojništvo nad maloljetnikom . On je 2. februara ove godine u ulici Azize Šaćirbegović do broja 128 prišao maloljetnom M.M. koji je stajao ispred ulaza i pitao ga "Imaš li ključ".

No, vrata su bila otključana I maloljetnik je ušao u zgradu a Bostandžija za njim. I ovom maloljetniku prijeteći nožem je oteo mobitel.

Da je optužnica potvrđena za "Avazov" portal potvrdio  je i Bostandžijin advokat Omar Mehmedbašić, dodavši da se njegov klijent još uvijek nalazi u pritvoru.

Inače, razbojništvo u ulici Fetaha Bećirbegovića zabilježile su nadzorne kamere  u zgradi, a snimak su objavili mediji.