LIFESTYLE

VODITE RAČUNA Ovo su fraze koje uništavaju ljubav i vezu

Korisni savjeti za sve parove

Autor:(Mi. K.)

20.5.2015

Zlatno pravilo svakog kvalitetnog odnosa je da ne činimo drugome ono što ne želimo nama da se događa, zato pazite da partnera ne povrijedite svakodnevnim frazama.

 Ti uvijek ili Ti nikada

To djeluje napadački i stvara odbrambeni stav kod partnera. Time je kvalitetna komunikacija u startu osuđena na propast. Sve se može svesti na napad i obranu, a time se problemi ne rješavaju. Izbjegavajte isticanje partnerovih mana. 

Zašto to želiš da radiš, pa to nikada nisi volio? 

Morate da shvatite da se ljudi vremenom mijenjaju, pa tako i partneri. Ono što nekada nisu voljeli da rade, možda im je postalo interesantno. Podržite partnera u novim interesima. 

Lijepo sam ti rekla 

Ovo je klasičan primjer fraze koju treba izbjegavati, a često se čuje u komunikaciji. Ona ne vodi nigdje osim u ljutnju, prepirku i prestanak razgovora. Niko ne voli da ispadne glup. 

Ne večeras, dragi

Normalno je da niste uvijek oboje raspoloženi za seks u isto vrijeme. Ako vam se nema odnos, treba lijepo da objasnite o čemu je riječ. Partner bi mogao da se osjeća odbijeno i nesigurno ako ga samo "ohladite".

Ako me stvarno voliš, uradićeš to

Ucjena! One su pogubne za zdrav odnos. To kod partnera izaziva osjećaj pritiska, a to niko ne voli. Nemojte da manipulišete osobom koju volite. Na primjer, ako vam se više vremena provodi sa dragim, recite mu da vam nedostaje, prenosi portal "B92".