SPORT

Olimpic Day - 1. juna na Koševu

Na stadionu Atletskog kluba Sarajevu

Redakcija

20.5.2015

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane da dođu 1.juna u 9 sati, na stadion Atletskog kluba Sarajevo (iza Olimpijskog stadiona Koševo i pored Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja) na proslavu "Olympic Day".
 
"Olympic Day" će se proslaviti na način da će svi učesnici pretrčati ili hodati distancu od 2.000 m (za djecu do 14 godina biti će organizovana trka na stazi od 1.000 m), u zavisnosti od preferencija i tjelesne spremnosti, a sve u skadu sa idejom osnivača modernih Olimpijskih igara, baronom Pierre de Coubertinom koji je rekao : "Najvažnija stvar na Olimpijskim igrama nije pobijediti, već učestvovati".

"Olympic Day" se slavi u čitavom svijetu: stotine hiljada ljudi - mladih i starih - učestvuju u sportskim aktivnostima, izložbama, muzičkim događajima i edukativnim seminarima. U posljednje dvije decenije, ova manifestacija raširila je Olimpijske ideale širom planete.

poster-olympic-day-2015

Svoje učešće na ovom događaju su već potvrdili naši brojni vrhunski sportisti i olimpijci, kao što su Damir Džumhur, Marko Rudić, Refik Šabanadžović, Mirza Bašić, Žana Novaković, Amel Mekić, Larisa Cerić, Kemal Mešić, Hamza Alić, Džemal Bošnjak, Tanja Karišik, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić, Amel Tuka, Mladen Plakalović, Emina Hadžiahmetović, Nihad Bašić, Edin Branković, Šejla Merdanović, Mladen Plakalović i drugi, te će to biti jedinstvena prilika da sa njima družite i razgovarate.

olympic-day-2014

Prof. dr. Lejla Šebić, Svjetska šampionka Natural Bodybuildinga će voditi zagrijavanje i istezanje prije početka urtke.  

Prvih 300 registrovanih učesnika će dobiti zvaničnu majicu "Olympic Day", a za 12 najboljih trkača u 4 različite kategorije će biti obezbijeđene medalje. Svi učesnici "Olympic Day Run-a" će za svoje učešće primiti diplomu Međunarodnog olimpijskog komiteta, potpisanu od strane predsjednika Dr. Thomasa Bacha.

Pravo učešća imaju svi građani  koji  nemaju zdravstvenih smetnji i neometano se bave sportom i rekreacijom.