CRNA HRONIKA

Sudar dva automobila na putu M-17, teško povrijeđeno pet, a jedna osoba je u kritičnom stanju

Uspostavljen saobraćaj na putu Maglaj-Doboj

J. Be.

18.5.2015

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u 18:00 sati na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, u mjestu Kosova došlo je do potpune obustave saobraćaja.

- U ovoj saobraćajnoj neseći učestvovala su dva putnička autombila marki Renault i Seat, a pet osoba je povrijeđeno i oni su prevezeni u KBC Zenica potvrđeno je za portal "Dnevnog avaza" iz PU Maglaj.

Na oba vozila je pričinjena veća materijana šteta.

- U ranim večernjim satima u Kantonalnu bolnicu Zenica devezeno je pet osoba. Nakon dijagnostike i pregleda kod svih pacjenata konstatovane su teške tjelesne povrede, a kod jedne pacjentice povrede mogu biti opasne po život. U ovoj nesreći povrijeđene su dvije žene, dva muškarca i jedno dijete. Povrijeđeni su inicijala O.D. (1983.), O. K. (2008.),   O.S. (1985.), S. S.  (1976.), M. S. (1979.). Svi pacijenti su nakon dijagnostike hospitalizovani u službama za Ortopediju i traumatologiju, Službi za hirurgiju i Službi za anesteziju, intenzivnu njegu i terpiju bola - kazala je za portal "Dnevnog avaza" portparolka Kantonalne bolnice Zenica Aida Buro.

Saobraćaj na ovoj dinoci nakon uviđaja je pušten i odvija se nesmetano.