GLOBUS

RIZIKOVAO Prekršio stroga vjerska pravila kako bi spasio život dječaku

Student iz Indije koji trenutno živi u Aucklandu

(Mi.K.)

18.5.2015

Harman Singh, 22-godišnji student iz Indije koji trenutno živi u Aucklandu, prekršio je stroga vjerska pravila sikhizma i skinuo turban s glave kako bi pomogao petogodišnjem sirotom dječaku kojeg je u petak udario automobil dok je u društvu sestre koračao prema školi.

Singh je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dječaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska ljekara uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli.

Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim povredama, no ljekari su u nedjelju saopćili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Prodavačicu i suputnike je ganuo do suza gestom koja vraća vjeru u ljude.

Sikhi svoje turbane prema strogom protokolu smiju skidati samo u rijetkim situacijama, međutim zajednica je Singhov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovječnosti.

- Turban se u našoj zajednici ne skida. Zbog njega se gine! Međutim, Singha nije bilo briga što mu je glava otkrivena u javnosti, u tom je trenutku samo razmišljao o tome da spasi dječaka - ispričao je za New Zeland Herald Gagan Dhillon, sikh koji se također zatekao na mjestu nesreće, prenosi "Dnevnik hr.".