REGION

PREOKRET U ISTRAZI NAKON TRAGEDIJE U SRBIJI Gost iz Francuske ubio svekra i okončao njegov krvavi pohod!

Tragedija u mjestu Martonoš kod Kanjiže

Redakcija

17.5.2015

20:01  Ljubav Vlastimira Šefera i Natalije Bajtai prekinuta je danas na drugi dan njihovog svadbenog slavlja. Mladoženjin otac Rade Šefer, koji nije opravdavao tu vezu i tek zaključen brak, ubio je danas Nataliju u njenoj kući u Martonošu pred brojnim svatovima.

Oni koji su smogli snage da nešto kažu o životu ovog nesretnog para tvrde da je to bila velika ljubav.

614976-img2977-f

Vlastimir i Natalija

Vlastimir i Natalija u vezi su od 2012. godine, a vjerili su se prošle godine u maju, javlja Blic.rs.

- Željeli su da polako spremaju svadbu i nisu žurili, jučer su se vjenčali u crkvi i mjesnoj zajednici. Bila je to velika ljubav, koju smo danas trebali da proslavimo na najlepši mogući način - rekao je vidno potresen jedan od svatova u Martonošu. 

Mladi par je dosta putovao jer je Natalija radila u Francuskoj, i kako nezvanično saznaje Blic, tamo su željeli da nastave svoj zajednički život.

- Bili su prelijep par, mnogo lijepa djeca, gledala sam ih kako se zaljubljeno šetaju po selu i nisam slutila da im se ovako nešto može desiti - rekla je za "Blic" jedna od Natalijinim komšinica u Martonošu

19:34 Radeta Šefera (55), vinovnika tragedije u mjestu Martonoš komšije opisuju kao povučenog, a u policiji nije imao dosije.

On se prošle godine razveo od supruge Roze, a nju je krivio za brak sina sa snajom Natalijom, sa kojim se nije slagao, javlja srbijanski Blic.rs.

614949-hro-rade-f

Rade Šefer

Podsjetimo, Rade je dan nakon vjenčanja, na kojem je cijeli dan pio alkohol, otišao u mjesto Orom, u kuću svekrve i svekra, Izele i Jene Traćika, gdje je prvo lovačkom puškom ubio roditelje bivše žene.

Nakon toga, zaputio se u selo Martonoš, 33 kilometara daleko od Oroma na drugi dan svadbe svog sina. Tu je ubio snahu Nataliju, kao i njene roditelje Šandora (1963) i Karolinu Bajtai (1972), svoju suprugu Rozu i teže povrijedio jednu žensku osobu.

614885-hro-puska-ff

Oružje kojim je izvršen masakr 

19:27  Gost iz Francuske, tetak Natalije Bajtai Emanuel Donjon u samoodbrani je ubio Radeta Šefera. Ubica je prIJe toga ranio Emanuelovu suprugu Nataliju u rame, dok je njihovo maloljetno dijete bilo pored.

615029-hro-francuzi-f

Emanuel sa suprugom koja je pogođena iz puške

Natalija Donjon je odvedena u bolnicu, a njen suprug Emanuel u policijsku stanicu u Kanjiži.

On će biti saslušan, kada dođe službeni prevodilac za francuski jezik.

13:01 Nešto poslije 10 sati u mjestu Martonoš kod Kanjiže došlo je do velike tragedije u kojoj je život izgubilo sedam osoba. Do tragedije je došlo zbog narušenih porodičnih odnosa, dan nakon svadbe, piše Blic.

Svekar Rade Š. (1960) je iz lovačke puške ubio snahu Nataliju (1990) i njene roditelje Šandora (1963) i Karolinu Bajtai (1972). U ovom nemilom događaju stradali su i Roza Š. (1968), J. T. (1941) i B. T. (1947). Ubica se nakon krvavog pira u kući mladinih roditelja i sam ubio.

Foto: Facebook (Ubijena Natalija i njen suprug Vlastimir, sin ubice)

Kako piše Kurir, sin ubice oženio se dan ranije, ali on se protivio tom vjenčanju jer mu se snaha nije sviđala. Međutim, njegova supruga je odobravala to vjenčanje pa su se oni posvađali. Sve vrijeme je buduću suprugu njegovog sina nazivao pogrdnim imenima, čak se i na svadbi posvađao sa ženom i sa sinom.

Foto: Facebook (Ubica Rade Š.)

Prema pisanju srbijanskih medija, on je mrtva pijan iz lovačke puške ispalio više hitaca i ubio šestoro ljudi u dva sela - Martonošu i Oronu. Za sada nije poznato kako je izvršio ovaj nezapamćen zločin, ali zna se da je ubio mladu, njenu majku i oca, roditelje svoje žene, babu i dedu. Njegov sin i dijete su preživjeli jer su bili u garaži kada je ubica došao.

614871-hro-roza-sefer-ff

Foto: Facebook (Ubijena Roza Š.)

Na kraju krvavog pira ubio je i sebe. Iz policije su kazali da S.R. nije ranije imao problema sa zakonom.