REGION

KUMANOVO POD OPSADOM Policajci tragaju za odbjeglim teroristom, a on im se javlja preko televizije!

Dovođen na teren da pokaže sakriveno oružje

Autor:(A. Vr.)

15.5.2015

Jake policijske snage blokirale su rano jutros nekoliko kumanovskih ulica, a pretpostavlja se da je u pitanju potraga za teroristom koji je pobjegao policiji dok je dovođen na teren da pokaže sakriveno oružje, javlja Kurir.rs.

Osumnjičenog je policija dovela na teren u blizini sela Brest da bi pokazao sakriveno oružje ukradeno tokom napada na policijsku karaulu Gošince, na sjeveru Makedoniji u blizini granice u djelu sa Kosovom i Metohijom.

"Veći broj uhapšenih lica sarađuju, odnosno daje iskaze u policiji nakon hapšenja u vezi sa ukradenim oružjem iz Gošinca. Tačno je da je jedno od uhapšenih lica uspjelo da pobjegne. Ispituju se sve okolnosti u vezi sa događajem", saopštila je policija.

Policija nije objelodanila ime odbeglog, ali su se na internetu pojavili audio-snimci na kojima navodno govori odbjegli Sulejman Osmani iz sela Brest.

Prema tom snimku, Osmani daje izjavu Džezairiju Šaćiriju, poznatijem kao komandant Hodža, na području Kosova

. Lice predstavljeno kao Osmani prvo objašnjava kako je tučen u stanici i da nije imao drugog izbora nego da pokaže gdje je oružje, javila je televizija na albanskom jeziku "Alsat M".

Prema nezvaničnim saznanjima televizije, Osmani je bio u prvoj grupi koja se predala policiji u Kumanovu.

U oružanom sukobu u subotu i nedelju, 9. i 10. maja, u jugoistočnom djelu Kumanova, trećem po veličini makedonskom gradu, ubijeno je osam makedonskih policajaca, a 37 ranjeno. Policija je pronašla tela 14 naoružanih ljudi, dok se je 30 članova naoružane grupe predalo.