BIH

Izvanredan uspjeh učenika Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu

Na takmičenju u Gradačcu

N. K.

13.5.2015

U Gradačcu je nedavno održano tradicionalno državno takmičenje pod nazivom "VII festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH - Gradačac 2015.". Na takmičenju je učestvovalo 58 srednjih škola iz BiH.

U konkurenciji srednjih tehničkih škola, učenik Srednje mašinsko tehničke škole Armin Mandžo osvojio je prvo mjesto u takmičenju za CNC tehničara, dok je u takmičenju iz konstruisanju na računaru učenik iste škole Semir Seferović osvojio treće mjesto.

Ova škola je i ranije osvajala pobjednička mjesta u ovim disciplinama i time pokazala i dokazala kvalitet u obuci učenika iz oblasti novih tehnologija, odnosno iz CNC programiranja i konstruisanja na računaru.

11245167-10152777250197601-2106855457-n

Škola je opremljena najsavremenijom opremom i posjeduje certificirani Centar za nove tehnologije u kojem se pored redovnih učenika često obučavaju inženjeri, tehničari i radnici iz drugih firmi.

Škola već četvrti put uspješno realizira projekte obuke iz ovih oblasti u saradnji s razvojnom agencijom SERDA čime se svrstala u rang vrhunskih škola u Evropi koje imaju certificirani centar u kojem se angažuju certificirani stručnjaci.

Ovaj uspjeh je još jedan dokaz da u BiH postoje škole s vrhunskim kvalitetima u stručnom obrazovanju i da postoje talentovani i vrijedni mladi ljudi koji prate najnovije tehnologije te da su sposobni da uspješno grade našu zemlju.

diploma

diploma2