OSTALI SPORTOVI

"Avaz Tower Running 2015" starta 13. juna

Peti put u najvišoj zgradi u regionu

A. MIZDRAK

27.5.2015

Definitivno je potvrđeno, "Avaz Tower Running 2015" bit će održan 13. juna (subota) peti put u najvišoj zgradi u regionu. Utrka uz 780 stepenica "Avaz Twist Towera" nastavit će pomjerati granice.

Utrka novinara

Sarajevski vertikalni maraton, koji organizira kompanija "Avaz", i ove godine je uz bok utrkama u nekim od najpoznatijih svjetskih građevina, poput "Empire State Buildinga" u Njujorku, "Messeturma" u Frankfurtu, "Taipeia 101", "Willis Towera" u Čikagu ili londonskog "Towera 42".

- Još jednom ćemo okupiti ljubitelje vertikalnog maratona iz BiH i regiona. Kao i prethodnih godina, imat ćemo niz iznenađenja i specijalnih gostiju. Veliko interesiranje vlada za trku novinara, u kojoj pravo učešća imaju svi novinari iz printanih i elektronskih medija - kazali su iz Organizacionog odbora takmičenja.

Inače, Organizacioni odbor utrke ciljano je donio odluku da "Avaz Twist Tower 2015" bude održan 13. juna kako bi se utrka uklopila u sportsku groznicu koja će od 11. do 14. juna zahvatiti našu zemlju.

avaz-trka-77

Direktan prijenos

Naime, 11. juna rukometna reprezentacija BiH igra kvalifikacioni meč s Bjelorusijom, dan poslije (petak, 12. juni) na rasporedu je nogometna utakmica između reprezentacija BiH i Izraela u borbi za plasman na Euro, a dan nakon utrke, 14. juna, naši rukometaši snage će odmjeriti s Danskom.

"Avaz Tower Running" 2012. godine postao je prvi vertikalni maraton u historiji koji je direktno prenosila jedna televizija. Tako je i ove godine osiguran direktan prijenos na BHT-u.

Titule pobjednika brane Sanel Đuliman i Selma Zrnić. Organizator je planirao i bogat nagradni fond za ovogodišnje pobjednike.

Sve potrebne informacije možete dobiti na e-mail: [email protected], a vrijedi napomenuti da su prijave otvorene do 12. juna.

Ovdje možete popuniti i poslati ([email protected]) elektronsku prijavnicu za "Avaz Twist Runnig" na bosanskom jeziku.

avaz

prijavnica

Ovdje možete popuniti i poslati ([email protected]) elektronsku prijavnicu za "Avaz Twist Runnig" na engleskom jeziku.

engleski