BIZNIS

SBERBANKA U Sanskom Mostu donirali osam računara za dvije škole

Projekat podrške institucijama kulture koje su stradale u prošlogodišnjim poplavama

Autor:Mi. K.

12.5.2015

"Sberbanka BH" je donirala osam računara OŠ "Mahala" i OŠ "Prva sanska škola" u Sanskom Mostu.

Donacija je realizovana u okviru projekta nabavke računara za škole i institucije kulture stradale u prošlogodišnjm poplavama.

Projekat je započet krajem 2014., a nastavljen je i ove godine. Računari će biti iskorišteni za uspostavu internet kutaka koji će biti na raspolaganju učenicima ovih škola.

sanski-most-2

Računari koje doniramo školama u Sanskom Mostu bit će na raspolaganju svim učenicima, u okviru internet kutka koji će biti uspostavljen.

- Ovi računari će unaprijediti edukacijske procese u školi i pomoći u usvajanju novih znanja - kazala je Aida Kurbegović, direktorica poslovnice "Sberbanka BH" u Sanskom Mostu.

Projekat podrške školama i institucijama kulture pokrenut je prošle godine s ciljem pomoći školama i institucijama kulture da lakše prevaziđu posljedice poplava koje su pogodile region.

U okviru ove akcije donirano je više od 30 računara.

- Zahvalni smo "Sberbanci BH" na ovoj donaciji koja će nam omogućiti da odemo korak dalje te da učenicima osim u kabinetima informatike, omogućimo korištenje savremenih tehnologija tokom cijelog boravka u školi - kazao je Meho Batić, direktor OŠ "Mahala", Sanski Most.