BIH

Predstavnici Evropskog pokreta u BiH razgovarali s Mladenom Ivanićem

Istaknuli značaj deblokade Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

Fena

12.5.2015

Predstavnici Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i Haris Plakalo razgovarali su u Sarajevu s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Informirali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o aktivnostima Evropskog pokreta, posebno istaknuvši dva projekta - "Obilježavanje Dana Evrope u BiH 2015", koji će u partnerstvu s Vladom Brčko Distrikta biti realiziran od maja do decembra te "Poslovni lobi u BiH", koji će također uz podršku Vlade Brčko Distrikta biti pokrenut krajem ove godine.

ivanic

Predstavnici Evropskog pokreta istaknuli su značaj deblokade Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što je omogućilo potpisivanje zajedničke izjave članova Predsjedništva BiH i političkih lidera o evropskom putu naše zemlje.

Praštalo je dodao da su deblokada SSP-a i skora posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini vratile našu zemlju u sferu jačeg međunarodnog političkog i medijskog interesa i zanimanja, što bismo trebali umjeti iskoristiti, sa čime se predsjedavajući Ivanić složio, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Predsjedavajući Ivanić pozdravio je i podržao ciljeve i aktivnosti Evropskog pokreta u BiH.

Domaćin i njegovi gosti su se složili da EU integracije nemaju alternativu, te da je neophodno da nevladine organizacije aktivnije učestvuju u svim društvenim procesima.