REGION

Vučić: Srbija se ne miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja

Srbijanski premijer izjavio

Fena

12.5.2015

 

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne miješa u unutarnje stvari drugih zemalja.

Upitan kako komentira situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao: ''Ne miješamo se u untrašnje stvari drugih zemalja ''.

U Kumanovskom selu Divo, proteklog vikenda su, nakon napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista.

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povrijeđeno više od 37 policajaca. Makedonski dužnosnici
priopćili su u nedjelju navečer da je "eliminirana najopasnija teroristička skupina u regiji", javlja Tanjug.

Inače, u više makedonskih gradova od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtijevala ostavku premijera Đorđa Ivanova.

Diplomatske misije SAD, EU, OESS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski čelnici treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Europska komisija je, izražavajući žaljene zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu i istaknula da se nada da će posljednji događaji navesti lidere u Makedoniji na suradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima s kojima je zemlja suočena.