BIH

Uživajte još danas u suncu na 29 stepeni, saznajte kada dolaze pljuskovi i grmljavine!

Izvještaj Federalnog hidrometeorološkog zavoda

N. K.

8.5.2015

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 29 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 24 stepena.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većini područja se očekuju pljuskovi tokom poslijepodneva, ponegdje praćeni grmljavinom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, uglavnom bez padavina, uz sunčana razdoblja. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 12 do 17 a dnevne od 23 do 29 stepeni.

U nedjelju, jutro u sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje sunčano. Tokom dana očekuje se prolazno povećanje oblačnosti što će usloviti kišu i lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 a dnevne od 15 do 20, na jugu od 22 do 26 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 13 do 19 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.