NOGOMET

HRABRE RIJEČI Zbog ove izjave se sada svi smiju golmanu Bayerna Neueru!

Prije utakmice osrvnuo se na Lionela Messija

N. K.

7.5.2015

Sve do kobne 77. minute polufinalne utakmice Lige prvaka golman i Lionela Messija, golman Bayerna Manuel Neuer bio je junak svoje ekipe na Camp Nouu zbog fenomenalnih odbrana.

Njemački golman se ne slaže s mišljenjem da će revanš u utorak biti samo formalnost, već vjeruje da njegova ekipa može da napravi podvig u drugoj utakmici.

- Susret protiv Barcelone je finale prije finala. Cilj je da napravimo čudo u Minhenu. Prije dvije godine smo dominirali protiv Barcelone u oba polufinalna susreta, sada se situacija promijenila. Ovoga puta oni nemaju problema s povredama, a Messi se vratio u svoju najbolju formu. Znam da smo suočeni s teškim zadatkom u revanšu, ali uvjeren sam da ćemo imati svoje šanse za podvig i prolaz dalje – izjavio je Neuer sinoć.

Podsjetimo, njemački golman nije bio sličnog mišljenje prije nekoliko dana kada je glavnoj zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju poručio da će mu pokazati ko je glavni, kao što je to bio slučaj na Mundijalu, kada je Njemačka pobijedila Argentinu u finalu.

- Imam veliko poštovanje za Messija i sve što je postigao do sada. Veoma je skroman. Ali, ključno je da pokažeš autoritet kad si s njim na terenu i da pokažeš ko je gazda kad se sretneš s njim. To sam uspio da uradim u finalu Mundijala i uradit ću to ponovo – izjavio je Neuer u najavi utakmice odigrane u Španiji.

Sada se, nakon dva Messijeva gola u prvom polufinalu, čitav svijet podsmijava njegovim hrabrih riječima prije duela s Barcelonom.