SARAJEVO

SARAJEVO Roditelji djece otrovane u vrtićima pokreću tužbu protiv direktorice i JU "Djeca Sarajeva

Održali sastanak u srijedu navečer

Autor:A. UZUNOVIĆ

7.5.2015

Roditelji djece zaražene salmonelom u vrtićima JU "Djeca Sarajeva" održali su sastanak na kojem donesena odluka o formiranju radne grupe koja će sakupljati potpise roditelja kako bi bila pokrenuta kolektivna tužba protiv direktorice te ustanove Mirjane Jovanović.

U dopisu kojeg su roditelji poslali portalu "Avaza" navodi se i da su roditelji došli do zakljuička da predsjednik Vijeća roditelja Nedim Begunić štiti interese Jovanović, a ne oštećene djece i roditelja. 

"Nije tačna informacija koju je Begunić plasirao u medije da većina roditelja podržava direktoricu", navodi se u dopisu. 

Roditelji ističu da ih Begunić uopće nije kontaktirao kako bi dobio dogovor na to pitanje.

Osim inicijative za pokretanje tužbe, bit će pokrenuta i peticija kojom će roditelji tražiti ostavku Jovanović sa mjesta direktorice JU "Djeca Sarajeva. 

"Kao roditelji, smatramo da za masovno trovanje naše djece treba da se odgovara i da se nešto ovako strašno ni u kom slučaju ne smije staviti pod tepih", navodi se u dopisu. 

Također, osnovana je i Facebook grupa "Otrovana djeca Sarajeva" na kojoj roditelji mogu pronaći sve informacije i odgovore vezane za tužbu.