KOLUMNE

Srušio 'Kraljeve'

Karlos Tevez

A. Č.

7.5.2015

Karlos Tevez u timu poput Mančester sitija zaista nije imao šta tražiti. Argentinski fudbaler, koji je nekoć važio za jednog od najtalentiranijih igrača na svijetu, bez kojeg, recimo, prije desetak godina nijedan prosječan štovatelj igrice „Championship Manager“ nije mogao sastaviti svoju ekipu, odlaskom iz tima Edina Džeke procvjetao je i pokazao o kakvom se zapravo majstoru radi.

Dugo vremena potcjenjivani argentinski fudbaler ove sezone blista u dresu Juventusa, koji opet pod vodstvom Masimilijana Alegrija (Maximilliano Allegri) igra najbolju sezonu od posljednje četiri.

Ove godine ekipa iz Torina prolaskom u polufinale Lige prvaka proživljava evropsko buđenje, a ponajviše zahvaljujući "Tevesitu" živa je nada među navijačima "Stare dame" da mogu do finala u Berlinu. Argentinac je u polufinalnom klasiku protiv Reala skoro pa namjestio prvi gol Morate, sam izborivši i realiziravši penal za konačnih 2:1. Tevez je u ovoj sezoni Lige prvaka postigao sedam golova, koliko je dao u evropskim takmičenjima tokom cijele svoje karijere.

Osim za Siti i Juventus, u Evropi je igrao još za Vest Hem i Mančester junajted, s kojim je bio evropski prvak 2008.