NOGOMET

Navijači Chelsea na bolestan način provociraju Ria Ferdinanda

Slave što je legendarnom stoperu preminula supruga

A.U.

6.5.2015

Pojedini navijači Chelsea, odnosno Johna Terryja, počeli su na bolestan način provocirati stopera Quens Park Rangers Ria Ferdinanda čija je supruga Rebecca Eliston preminula od raka prije nekoliko dana. 

Na društvenim mrežama, naročito na Twitteru, pojedini navijači Plavaca slave tragičan događaj u životu legendarnog igrača.

Sukob između Terryja i Riovog brata, Antona Ferdinanda, počeo je na utakmici između Chelsea i QPR-a 23. oktobra 2011. godine, kada je Anton optužio Terryja da ga je uvrijedio na rasnoj osnovi.

3

Sud je kasnije odlučio da Terry nije kriv, ali su medijski natpisi i povlačenje po sudovima nanijeli štetu kapitenu Chelsea

2

Jedan navijač kazao je da je „smrt Ferdinandove žene bolja od osvajanja titule“, dok je drugi kazao „Rio je optužio drugog čovjeka za rasizam“, iako je u slučaj bio umješan Riov brat. Jedan navijač je čak kazao da želi da Ria Ferdinanda umre, dok je drugi poželio i da "Wayne Rooney umre sa njom". 

Ipak, veliki broj drugih korisnika osudio je ovakve provokacije, upozorivši da će obrisati sve prijatelje koji budu pisali slične uvrede. 

1