BIH

Čavara posjetio Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Saopštenje za javnost

Fena

6.5.2015

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara posjetili su Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a, saopšteno je iz Ureda Predsjednika FBiH.

Zapovjednik Specijalne policijske jedinice FUP-a Josip Petrić upoznao je predsjednika FBiH i resornog ministra s ulogom, specifičnim zadacima i poslovima, obukom, opremom i naoružanjem jedinice.

"Pripadnici Specijalne policijske jedinice korektno, odgovorno i profesionalno izvršavaju svoje zadatke. S obzirom na aktualne događaje u BiH, važno je naglasiti da je Specijalna policijska jedinica FUP-a spremna i obučena za odgovor na najveće izazove sa stajališta sigurnosti", istakao je zapovjednik Petrić.

Takođe, zapovjednik Petrić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom s policijskim organima i institucijama u FBiH, što, kako je kazao, pridonosi stvaranju sigurnog okruženja i podizanju spremnosti policijskih snaga na višu razinu.

Prilikom posjete, pripadnici Specijalne jedinice izveli su pokaznu vježbu kojom su pokazali visinu znanja, obuke i spremnosti za iznenadne akcije hapšenja počinitelja krivičnih djela, kao i demonstraciju vježbe s psima obučenima za pronalazak droge.

Predsjednik Čavara i ministar Čampara čestitali su pripadnicima Specijalne jedinice na dosadašnjem uspješnom radu i istakli da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, pridonijeti još boljem i kvalitetnijem radu Specijalne policijske jedinice FUP-a, navodi se u saopštenju.