SPORT

ITALIJA Hrvači Bosne osvojili pet medalja

Na turniru u hrvanju Ravenna 2015.

H. H.

6.5.2015

Hrvački klub “Sarajevo” početkom maja učestvovao je na turniru u hrvanju Ravenna 2015. u Italiji gdje su njegovi članovi ostvarili zapažene rezultate.

Naime, sedam takmičara ovog kluba i treneri Bajro Brkanić i Islam Sadikaj na smotri na kojoj je učestvovalo 27 ekipa i ukupno 203 takmičara iz zemlje domaćina, Slovenije, Hrvatske i BiH osvojili su pet medalja, dvije zlatne i tri bronzane, a dva puta i peto mjesto.

U ženskoj konkurenciji do 50 kg Ema Brkanić sa četiri odlične borbe osvojila je prvo mjesto bez izgubljenog tehničkog boda, a sama je napravila 35 bodova. Aldijan Memić u kadetskom uzrastu i kategoriji 100 kg osvojio je prvu poziciju i nastavio nizati uspjehe u ovoj godini. Merjem Sadikaj, Agron Sadikaj i Ismet Agić osvojili su bronze, a Sanel Hasanović sa dvije pobijede i dva poraza je zauzeo  peto mjesto.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima i debitantskim nastupom hrvačkog kluba “Sarajevo” u Italiji s obzirom da je suđenje sudija bilo naklonjeno više domaćim takmičarima. Nadamo se u budućnosti još boljem radu i još boljim rezutatima- kaže trener kluba Bajro Brkanić.

U dosadašnjem radu klub je učestvovao na 20 turnira i takmičenja, a u prošloj godini imao je nastup svih starosnih uzrasta- mlađih pionira, starih pionira, kadeta, juniora, seniora, veterana, kao i nastupe djevojaka kako u BiH tako i u inostranstvu.

Klub je organizirao i Drugi  memorijalni turnir hrvačima BiH na kojem je nastupilo 22 kluba i 141 takmičar iz zemalja u okruženju, a trenutno rade na organizaciji trećeg izdanja ovog memorijalnog turnira.