NOGOMET

Održan sastanak s ciljem uspješne organizacije sarajevskog vječitog derbija

Prisustvovali direktori oba fudbalska kluba

Fena

6.5.2015

Dobra i uspješna organizacija predstojećeg sarajevskog derbija između "Željezničara" i "Sarajeva" bila je povod današnjem sastanku direktora ovih fudbalskih klubova - Mirsada Šiljka i Dine Selimovića s premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem, ministrom kulture i sporta Samerom Rešidatom, te ministrom unutrašnjih poslova Predragom Kurtešom.

Sastanku je prisustvovao i član Upravnog odbora FK "Željezničar" Mirza Ustamujić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Kantona Sarajevo.

- Zajednički nam je cilj da uspješnim organizovanjem sarajevskog derbija ispričamo najljepšu sportsku priču po kojem će Sarajevo biti prepoznatljivo u regionu i šire - poručili su učesnici današnjeg sastanka.

Ministar Rešidat je naglasio da je cilj od ove utakmice napraviti brend koji će biti razlog da istinski zaljubljenici u fudbal planiraju svoje posjete Sarajevu u vrijeme odigravanja derbija.

Bezbjednosni aspekt organizacije bio je u središtu razgovora, a svi akteri ovog sastanka su se složili da se građani Sarajeva koji odluče prisustvovati utakmici moraju osjećati potpuno sigurno, opremljeni samo sa najboljim navijačkim rekvizitima - glasovima i dlanovima, kako bi istinski uživali u spotskom nadmetanju igrača oba kluba.

Direktor "Sarajeva" Dino Selimović pozvao je simpatizere oba kluba da u što većem broju prisustvuju derbiju i tako svojim prisustvom upotpune ovaj posebni fudbalski dan.

- Svjesni smo da je i jednima i drugima rezultat važan i neka zaista na terenu pobijedi bolji. Želimo da našoj djeci prenesemo i u njima probudimo najljepše osjećaje prema bordo ili plavom voljenom klubu - poručio je Selimović.

Direktor "Željezničara" Mirsad Šiljak je izrazio zadovoljstvo saradnjom s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS.

- U interesu svih sarajevskih fudbalskih klubova, ali i MUP-a, uspjeli smo riješiti pitanje naših prethodnih dugovanja primjenom principa reprograma - istaknuo je on.

Derbi će biti odigran u subotu, 16. maja na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.