NOGOMET

Mourinho produžio sa Chelseajem do 2019. godine

Godišnja plata od 10.500.000 funti

Fena

6.5.2015

Londonski Nogometni klub Chelsea proteklog vikenda je osigurao naslov prvaka Engleske, a britanski mediji prenose da je trener Jose Mourinho već dogovorio produženje ugovora do 2019. godine.

Pregovori Mourinha i rukovodstva kluba su počeli još u januaru, a danas je postignut dogovor na obostarano zadovoljstvo.

Najuspješniji trener u historiji tog kluba, koji je od 2004. do 2007. osvojio dva naslova prvaka Engleske, vratio se na klupu ''plavaca'' 2013. i vodit će tim sa ''Stamford Bridgea'' još najmanje četiri godine.

- Još na početku sezone sam rekao da ću ostati u klubu dok god to želi Roman Abramovič. Kada mi on kaže da je dosta, otići ću - rekao je Mourinho britanskim medijima.

Portugalac je i do sada bio najplaćeniji trener u Engleskoj s godišnjom platom od 8,4 miliona funti, a po novom ugovoru će po sezoni biti bogatiji za dodatna dva miliona funti, odnosno godišnje će primati 10.500.000 funti, prenosi britanski The Sun.

Jose Mourinho s Chealsejem nije uspio osvojiti Ligu prvaka, što mu je pošlo za rukom s Portom i Interom iz Milana. U najelitnijem evropskom klupskom takmičenju je bio neuspješan i s Realom iz Madrida.