NOGOMET

ODUŠEVIO SVE EMOTIVNOM GESTOM Suarez iznenadio bolesnog sunarodnjaka

Napadač Barcelone izrazio podršku dječaku

Al. Ti.

6.5.2015

Kontraverzni napadač Barcelone i reprezentativac Urugvaja je često u svojoj karijeri bio u žiži skandala i puniti novinske stupce zbog krivih razloga.

Međutim, ne i ovaj put.

Nogometaš Barcelone učinio je predivno djelo iznenadivši svog mladog sunarodnjaka Matea, koji se bori sa rakom. Mateo je stigao u bolnicu gdje mu je rečeno da će putem Skypea razgovarati sa specijalistom iz Španije, no nije ni slutio što mu se sprema.

"Hej Mateo. Čuješ li me dobro? Kako si?", upitao je Suarez, koji je na početku imao ugašenu kameru sa svoje strane kako mladić ne bi shvatio s kime razgovara.

"Federico Gonzalez ovdje, doktor iz Španije. Slušaš li svoje doktore i uzimaš li sve lijekove?", upitao je Suarez prije nego li je krenuo prema istini.

"Slušaj Mateo. Ja zovem iz Španije, ali nisam doktor. Bavim se nečim drugim. Možda si slavio pokoji moj pogodak? I doktori znaju igrati nogomet znaš?", rekao je Suarez zbunjenom dječaku, a potom upalio kameru.

Matea su preplavili osjećaji i u svega nekoliko sekundi se rasplakao. Suarez mu je kroz razgovor rekao da mora slušati doktore i da se mora boriti i dalje, te da će mu, ako će biti dobar, poslati dres koji će nositi u jednoj od narednih utakmica.

"Znaš da si prvak jel tako? Moraš i dalje biti hrabar, moraš se boriti i ići dalje. Navijač si Barcelone jel tako? Čuo sam da imaš dres Barcelone, ali ne s mojim imenom na leđima. Može dogovor? Ako ćeš slušati sve što ti doktori kažu poslat ću ti svoj dres. Ali ne onaj iz trgovine, već onaj koji nosim na utakmici".

"Obećavam da hoću. Zabio si predivne golove protiv Cordobe", rekao je uplakani Mateo.

"Vidio si to ha? Prvače drži se! Šaljem ti veliki zagrljaj", zaključio je razgovor s mladim Urugvajcem napadač Barcelone.

Pogledajte video: