GLOBUS

OVA FOTOGRAFIJA JE PODIJELILA AMERIKU Neki je smatraju "slatkom", a neki tragičnom

Nemiri u Baltimoreu

(Al. Ti.)

6.5.2015

I dok ovih dana traju veliki nemiri u Baltimoreu zbog ubistva afroamerikanca, jedna fotografija je podijelila SAD, koja je ugledala svjetlost dana.

Naime, na fotografiji iz Baltimorea vidi se djevojčica koja se igra pored pripadnika nacionalne garde. Njegovo oružje je spušteno i čini se da je potpuno opušten.

Ova fotografiju pokazuje aktuelnu realnost na ulicama grada, a neki su ovu fotografiju na internetu nazvali “slatkom”, druge je potresla, dok osoba koja ju je snimila smatra da je tragična.

– Mnogi misle da je slika slatka, ja ipak mislim da je tragična – napisala je na Tviteru Manda Moore o fotografiji koju je snimila u petak i podijelila na toj mreži.

– Smatram da je tužno i čudno objašnjavati našoj djeci šta se to događa. Tužno je bilo i za vojnika koji je morao da bude na ulicama Baltimorea i i bilo je tužno za grad što su vojnici na ulicama – rekla je Manda.

Inače,  u Baltimoreu je u nedjelju ukinut policijski sat, koji je uveden širom istočne obale SAD, posle izbijanja velikih nemira, a počelo je i povlačenje nekoliko hiljada vojnika Nacionalne garde.