BIH

Uvedeno povjereništvo u stolačku SDA!

"Avaz" saznaje Centrala reagirala zbog haosa i svađa

M. Sm.

6.5.2015

Haotična situacija zbog žestoke unutarstranačke borbe za predsjednika Općinskog odbora (OO) u Stocu, o čemu je naš list pisao u više navrata, konačno je izazvala reakciju Centrale SDA te će izborni proces u gradu na Bregavi, kako saznajemo, okončati potpredsjednik SDA Safet Softić, koji je imenovan za povjerenika.

Softić će, kako nam je potvrđeno iz stolačke SDA, biti na čelu povjereništva koje će do kraja provesti izbore za predsjednika OO, a za koje se bore Zlatko Hadžiomerović, aktuelni ministar obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Salmir Kaplan, bivši federalni ministar kulture i poslanik u Federalnom parlamentu, te Bekir Isaković, predsjednik Medžlisa IZ Stolac.

Isaković nam je rekao da je odluku o uvođenju povjereništva donijelo Predsjedništvo SDA. Izbori u stranci održavaju se uoči Kongresa 26. maja.  

- Da, tačno je da će Softić biti na čelu povjereništva, ali još ne znamo sve detalje. Uglavnom, odmah nakon tog saznanja Hadžiomerović je zakazao sjednicu Općinskog odbora - rekao nam je Isaković te iznio da je u vezi s izborima u Stocu glavni problem nepostojanje evidencije članstva i zloupotreba izbornog postupka.

Zbog nepostojanja evidencije, brojni članovi SDA Stolac optužili su Hadžiomerovića, inače aktuelnog predsjednika OO, zbog čega je intervenirao nedavno i Amir Zukić, generalni sekretar SDA.