BIH

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Savjesni stanari spasili 87-godišnju Zeničanku

Jelena Potušek pronađena u kupatilu

Autor:D. P.

6.5.2015

Sinoć je oko ponoći u Zenici, tačnije u ulici fra Ljube Hrgića 1a, ponovo izbjegnuta tragedija, a sve zahvaljujući savjesnim stanarima koji su nakon što cijeli dan nisu vidjelu 87-godišnju komšinicu Jelenu Potušek odlučili reagovati.

- Cijeli dan pokušavala sam je dobiti na telefon, ali se nije javljala. Tradicionalno svako jutro pijemo kafu, ovog jutra Jelena se nije pojavila što mi je bilo čudno. Suprug je više puta išao na vrata, ali niko se nije čuo - priča nam najbolja Jelenina komšinica.

2

Foto: Avaz (Hitna stiže u ulicu fra Ljube Hrgića)

Uvidjevši da im se komšinica nije javila sve do ponoći, savjesne komšije pozvale su pripadnike Policijske jedinice Zenica, a koji su utemeljenom pričom stanara pozvali Vatrogasnu jedinicu Zenica kako bi ušli u stan.

Nesretnu Zeničanku zatekli su u kupatilu stana, a gdje je još jutros prilikom tuširanja pala. Brzom intervencijom Hitne službe Potušek je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalje pretrage, a sumnja se na moždani udar. Zahvaljujući stanarima koji nisu željeli zaspati i čekati jutro kako bi saznali šta se dešava sa Jelenom, spriječena je tragedija.