BIH

Livanjskim studentima ukinuto sufinansiranje prijevoza

Predizborni mamac

Ale Kamber

5.5.2015

Općina Livno obustavila je sufinansiranje prijevoza zagrebačkih studenata porijeklom iz Livna, a na što se bila obavezala uoči izbora i jedno vrijeme to činila. Međutim, studenti se ubuduće neće moći oslonuti na 50% popusta a što je potvrđeno i iz Zagrebačkog kluba livanjskih studenata (ZKLS).

"Dogovor je postignut u vrijeme kada se u biti sve u našoj državi dogovara i realizira, a to je u vrijeme predizbornih igara. Tada je svim političkim strankama u interesu da skupe što više glasača, pa je tako bilo i u interesu naše Općine, odnosno tadašnjeg, ali i sadašnjeg načelnika općine, gospodina Luke Čelana. Zašto je, nakon samo jedne akademske godine, došlo do raskida ovakvog dogovora, odnosno nastavka projekta, nikad nam do kraja nije objašnjeno, premda se kao razlog prekida navode financijski problemi", navodi se u saopćenju ZKLS i dodaje kako im je spomenuti projekt bio od iznimne važnosti, jer su putovali kući u pola cijene, a samim time i češće.

"Nakon više pokušaja razgovora sa nadležnima, nismo ih uspjeli pridobiti da se projekt obnovi. Ali se opet nadamo da će jednom naići na razumijevanje i shvatiti potrebu ovoga projekta, te obnoviti projekt", ističu u ZKLS, podsjećajući da ovo nije  jedini projekt koji je livanjska  politika uništila, ili barem dijelom oštetila.