BIH

U Tuzli promovirana knjiga životnih priča sa invaliditetom pod nazivom "Zaboravljeni potencijali"

Informativni centar za osobe sa invaliditetom

Autor:M. Ahmedić

5.5.2015

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ TK, u okviru projekta „Ženski kutak za naša prava“ podržanog sredstvima Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, danas je u Tuzli organizirao promociju knjige životnih priča žena sa invaliditetom pod nazivom „Zarobljeni potencijali“.

Promocija knjige je prilika da se povodom Evropskog dana samostalnog života 5. maja aktualizira pravo žena sa invaliditetom na puno učešće u društvu, pod jednakim uslovima i na način ostvarivanja prava ostalih građanki i građana.

sa-danasnje-promocije-knjige-zarobljeni-potencijali

Sa današnje promocije knjige "Zarobljeni potencijali"

Radi se o knjizi u kojoj su saklupljene priče žena sa invaliditetom, a koje je sakupila i priredila Adisa Kišić, članica Informativnog centra za osobe sa invaliditetom „Lotos“.

- Ova knjiga je nastala na osnovu razgovora i druženja, u kojoj su priče djevojaka i žena koje su se u životu suočile sa najvećim iskušenjima, kao što su različite vrste invaliditeta. Sadržani su i načini na koje su one prihvatile sebe i kako su se snalazile i u lakim i teškim vremenima. Ove žene su heroji jer su kroz svoj život naučile kako da izgrade i da naprave novi život u momentu kada se čini da su sve lađe potonule. Šaljemo poruku da to što imamo invaliditet ne znači da je naš život stao, zato ćemo se nastaviti boriti za svoje mjesto u društvu - podvukla je Kišić.