LIFESTYLE

Microsoft zajedno sa lansiranjem Windowsa 10 sprema i dva nova pametna telefona!

Novi uređaji pod kodnim imenima Cityman i Talkman

(Dž. Č.)

5.5.2015

Pored toga šta radi na Windowsu 10, Microsoft za ovu godinu sprema i dva nova flagship pametna telefona. Novi uređaji za sada su poznati pod kodnim imenima Cityman i Talkman.

Cityman je dizajniran da bude najmoćniji Windows 10 telefon na svijetu. Očekuje se da će ovaj uređaj imati ekran dijagonale 5,7 inča QHD rezolucije, osmojezgarni Qualcommov procesor, 3 GB RAM memorije i kameru od 20 Mpix. Pored toga, pozadina ovog telefona će moći da se skine kako bi korisnici dobili pristup bateriji i slotu za memorijsku karticu.

Ovaj model će podržavati i novu funkciju Continuum, koja će omogućiti pretvaranje telefona u računar, a Microsoft planira da u njega ubaci dodatni hardver kako bi sve funkcionisalo kako treba.

Talkman Lumia će biti manji od njegovo rođaka, i navodno će imati ekran od 5,2 inča QHD rezolucije, šestojezgarni Qualcommov procesor, 3 GB RAM memorije i kameru od 20 Mpix. Iako je većina specifikacija ovog modela slična Cityman smartfonu, procesor je ipak velika razlika. Oba modela će također imati prednju kameru od 5 Mpix.

Microsoft je potvrdio da će se Windows 10 pojaviti na ljeto ove godine, ali da će verzija za telefone doći malo kasnije, prenosi Telegraf.

Pogledajte šta će sve donijeti Windows 10 za pametne telefone: