BIH

SKANDALOZNO Ganjao ženu i ljubavnika pa skršio pet vozila!

Ljubomorni muž izazvao saobraćajni haos u Sarajevu

A. ALJIMI

5.5.2015

Ljubomorni Sarajlija jučer u poslijepodnevnim satima, vozeći terenac Volkswagen Touareg, izazvao je saobraćajni haos u pokušaju da sustigne svoju ženu koju je, kako smo saznali iz neimenovanih policijskih izvora, uhvatio u preljubi s drugim muškarcem.

Iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su nam samo potvrdili da je oko 16 sati došlo do policijske potjere za muškarcem koji je, vozeći terenac Volkswagen Touareg, izazvao više saobraćajnih nesreća oštetivši nekoliko vozila.

Pokušali pobjeći

Kako nezvanično saznajemo, muškarac je oštetio ukupno pet automobila, ali je njegov identitet nepoznat. Kako su nam kazali iz policije, Sarajlija je s bijesnom potjerom počeo oko 16.15 sati, da bi ga policija savladala i uhapsila tek oko 17.15 sati! Njegovo vozilo odvezeno je ispred PU Novo Sarajevo te će biti vještačeno.

Prevareni suprug, kako nam je potvrđeno iz policijskih izvora, podivljao je primijetivši svoju suprugu u starijem Audiju, koji je, navodno, vozio njen ljubavnik. Čim ih je spazio, velikom se brzinom ustremio ka njima, dok se zaljubljeni par dao u bijeg.

Tokom divljačke vožnje ulicama glavnog grada muškarac je u prvo vozilo udario u ulici Muhamed-efendije Pandže. Drugo vozilo udario je Touaregom u Humskoj ulici, a tada je alarmirana i policija. Ljubomorni muž nastavio je divljački voziti te je u ulici Ruđera Boškovića oštetio još vozila.

Vraćena vozila

Nevjerna supruga i njen ljubavnik uspjeli su, kako nezvanično saznajemo, pobjeći pobjesnjelom mužu, jer je policija nasilniku u sarajevskom naselju Velešići presjekla put te je uhapšen u blizini kružnog toka. Oštećena vozila nakon obavljenog uviđaja predata su vlasnicima.

Ugrožavanje saobraćaja

Iznevjereni suprug nakon hapšenja je saslušan u policiji, a njegova priča bit će istragom provjerena. Par za kojim je, prema vlastitom priznanju, krenuo u potjeru mu je pobjegao. Za sada, kako nezvanično saznajemo, policija sve tretira kao ugrožavanje sigurnosti saobraćaja.