BIH

Kolektivna dženaza za još 10 ubijenih Bratunčana

Obilježavanja dana zločina

Autor:A. H.

5.5.2015

Za devetu kolektivnu dženazu koja će se 12.maja obaviti na šehidskom  mezarju Veljaci u Bratuncu, spremno je 10 identifikovanih tijela bratunačkih Bošnjaka ubijenih u prvim danima rata 1992.godine, kazao je jutros Elvir ef.Hodžić glavni imam Bratunca.

U sklopu obilježavanja Dana zločina u Bratuncu,  Medžlis IZ Bratunac skupa sa bošnjačkim udruženjima upriličili su niz aktivnosti, među kojima i obilazak najvećih stratišta Bošnjaka iz 1992.godine.

- Sutra (srijeda op.a.)  bratunački logoraši koji su preživjeli zločine u školi  „Branko Radičević“, kao i zatočenice poznatog ženskog logora, prvi put će kolektivno boraviti u Visokom gdje će posjetiti porodice koje su ih 1992.godine, razmjene, primile u svoje kuće i pružili im pomoć – kazao je Elvir ef.Hodžić.

Prema riječima  Admira ef.Velića, predsjednika Medžlisa IZ Bratunac i predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje Dana zločina u Bratuncu, tim povodom će u toku maja na području Bratunca, biti  upriličeno  niz manifestacija vjerskog karaktera.