CRNA HRONIKA

AKCIJA U SARAJEVU Uhapšeni Mirza Hatić i njegova supruga Lejla, pronađeno 50.000 eura

Kako saznaje "Avazov" portal

Autor:Dž. Č./M. M./Am. K.

5.5.2015

U sarajevskoj ulici Kulovića  jutros su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili, kako saznaje "Avazov" portal, Mirzu Hatića. On je osumnjičen za krivično djelo iznuda, a uhapšeni su i Hatićeva supruga Lejla, te Hilmija Garibović. 

Akciju su izveli pripadnici FUP-a po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Tačno je da je moj klijent Mirza Hatić uhapšen. U momentu hapšenja se nalazio u hotelu "Bosnia", a pored njega je u hotelu je pronađeno 50.000 eura. Moj klijent tvrdi da to nije njegov novac. Hatić je tokom hapšenja zadobio povrede lica jer je pao. Izjavu će tek sutra dati - kazao je Omar Mehmedbašić, Hatićev advokat, dodajući da je u toku pretres, stanova i auta koje koristi Hatić.

omar-mehmedbasic-6000

Mehmedbašić: Moj klijent tvrdi da novac nije njegov

Policija također pretresa stan Hatićeve supruge Lejle u ulici Hamdije Kreševljakovića na broju 25.

stan-12

Pretresen i stan Hatićeve supruge Lejle u ulici Hamdije Kreševljakovića 

Zbog ove akcije saobraćaj u centru grada je bio usporen, dok je ulica Kulovića u potpunosti bila blokirana.

Prema riječima očevidaca, pripadnici Federalne policije su uhapšenu osobu izveli ispred Hotela.

Hatić je hapšen i ranije zbog različitih krivičnih djela, a javnosti je poznat i po rušenju krsta na Zlatištu.

Hapšen je u decembru prošle godine zbog sumnje da je orobio gosta ugostiteljskog objekta "Cassino" u hotelu Holiday Inn i od njega oteo ukupno oko 20.000 KM, no ubrzo je pušten iz pritvora jer je oštećeni dao izjavu da ga nije napao Hatić.

Garibović je pak hapšen 2009. godine također zbog  iznude i lihvarstva jer je 2006. i 2007. godine u nekoliko navrata posudio 60.000 KM uz kamatu od deset do 30 posto jednoj osobi.

Osumnjičeni je oštećenom prijetio smrću, kako bi stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 KM, koje mu je oštećeni isplatio do oktobra 2009. godine.

Također, Garibović je drugoj osobi, stranom državljaninu, u septembru 2008. godine posudio 80.000 maraka s kamatnom stopom od deset posto. Oštećeni je Gariboviću po osnovu kamate vratio 120.000 KM, a glavnica je ostala neisplaćena.

Garibović je prijetio smrću i ovom oštećenom i njegovoj porodici, zbog neisplaćivanja glavnice, a oduzeo im je i automobil prisilivši oštećenog da potpiše kupoprodajni ugovor.

Kako je tada saopćeno iz Federalne uprave policije osumnjičeni je prijetio smrću i jednoj ženi iz razloga što je smatrao da je u vezi sa stranim državljaninom.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.