CRNA HRONIKA

Izvučeno tijelo starije žene iz Mostarskog jezera

Nije bila u evidenciji nestalih osoba

Autor:M. H.

5.5.2015

Nakon dojave da je u Mostarskom jezeru, na brani HE Mostar, primijećeno beživotno tijelo, pripadnici Policijske uprave Mostar snoć suoko 20 sati pozvali ekipu GSSuBiH s zahtjevom za intervencijom.

- Uslijedila je brza intervencija pripadnika ISS Mostar i HGSS Mostar. Koristeći kajak, jedan od spasioca za kratko vrijeme locirao je tijelo i povukao ga do obale gdje ga je preuzela kopnena spasilačka ekipa i izvukla na krunu brane koristeći nosiljku “Kanadski Mariner” i osiguranje užetom. Postupkom vještačenja dežurne doktorice Hitne medicinske pomoći Mostar uz prisustvo dežurne tužiteljice, ustanovljeno je da se radi o starijoj ženskoj osobi čije se utapljanje dogodilo danas - saopćeno je večeras iz GSSuBiH.

Identifikacija nije bila moguća, jer u toku dana nije bilo prijavljenih nestanaka u regiji Mostara.

5

Foto: GSS Mostar (Sa sinoćnje akcije izvlačenja tijela)

Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja bit će izvršena obdukcija i utvrđen identitet utopljenice, kazao je za Fenu viši inspektor u Uredu ravnatelja policije MUP-a HNK Ljudevit Marić, napomenuvši kako se prema trenutnoj procjeni radi o ženskoj osobi starosti između 45 i 50 godina koja nije bila u evidenciji nestalih osoba.